Zonwering zonder boren buiten

Huur je een huis en is het niet verstandig om te gaan boren in kozijnen of de muur? Heb je wel een koophuis maar heb je kunststof kozijnen waar je niet in kunt boren? Of wil je er gewoon voor zorgen dat de elementen in jouw huis – zoals de muur en de kozijnen – intact blijven? Maar wil je wel zonwering?

Dan zou je eens na kunnen denken over zonwering waar geen boor aan te pas komt. Op deze pagina vertellen we je alles over welke mogelijkheden je hebt qua zonwering waar je niet hoeft te boren om deze te plaatsen.

Zoek je meer informatie over dit soort zonwering en woon je in de nabije omgeving van Zutphen? Dan helpen we je graag verder bij Mijnzonweringen.

Zonwering zonder boren buiten: screen met zuignappen

Wanneer je niet mag boren dan moet je best wel creatief zijn om ervoor te zorgen dat de zon buiten blijft tijdens de warme periodes zou je denken.. Niets is minder waar, inventieve oplossingen komen we als leverancier steeds vaker tegen op de markt.

Een van deze inventieve oplossingen is zonwering met zuignappen. Komt geen boor aan te pas en kan zowel binnen als buiten worden toegepast. Vaak kan deze zonwering ook op maat worden geproduceerd zodat er voor ieder raam een passende oplossing is. 

Let wel op welke soort zonwering je aanschaft voor binnen of buiten. Er kan op het gebied van doek en zuignappen nog wel wat verschil in zitten wanneer qua toepassing binnen of buiten; maar een boor heb je er in ieder geval niet voor nodig. Is dat even prettig!

Naast het feit dat dergelijke zonwering met zuignappen erg effectief blijkt te zijn is het ook nog eens vrij betaalbaar zoals je je wellicht kunt voorstellen. Een doek en een aantal zuignappen zijn namelijk niet de meest complexe systematiek. Informeer gerust naar de mogelijkheden naar deze vorm van zonwering waar je niet in hoeft te boren.

Zonwering zonder boren buiten: klembaar zipscreen

Naast zuignappen heb je nog een alternatief in de vorm van een klembaar zipscreen. Dit zipscreen is op maat gemaakt en klikt vervolgens tussen de kozijnen waarna je in principe een bruikbare zonwering hebt zonder te boren dat je tussen het kozijn ‘’klikt’’.

Een klembaar zipscreen is zowel geschikt voor binnen als voor buiten toepassingen. Vaak is het materiaal van het doek en de onderdelen van het geraamte en het kliksysteem wel anders voor een buitentoepassing als voor een binnentoepassing. Let er dus goed op welk zipscreen eventueel het best in jouw situatie past. 

Dergelijke zipscreens waar je geen boor voor nodig hebt zijn meestal redelijk bestand tegen de wind. Tot snelheden van zo’n 65 km/h is er geen vuiltje aan de lucht en blijft de screen rustig zitten bij een klein stormpje.

screens zonder te boren zip klem

Conclusie

Er zijn volop mogelijkheden voor de regelen van een binnen- of buitenzonwering zonder dat daar een boor aan te pas komt wanneer dit niet kan wegens woon voorschriften van het verhuurder of bijvoorbeeld de VVE van appartementencomplex waarin je woonachtig bent. 

In dit artikel hebben we de mogelijkheden van zuignappen en klemmen uitgelegd om je een impressie van de mogelijkheden te geven op het gebied zonwering zonder boren.

0575-471403

Maak Afspraak