Zonwering tussen glas prijs

Je was misschien op zoek naar zonwering en tegelijkertijd nieuwe ramen welke goed geïsoleerd zijn. Je dacht beide elementen, dus de zonwering en de nieuwe ramen, los te moeten komen maar kwam erachter dat je deze ook samen kunt bestellen.

En dat klopt. Ontwikkelingen staan niet stil en het is tegenwoordig mogelijk om zonwering in je glas te krijgen. Logische vervolgvraag is dan inderdaad; maar wat gaat dat kosten? 

Snappen we, echter liggen de kosten per leverancier natuurlijk uiteen omdat er verschillende merken en verschillende montagekosten berekend worden. Daarom hebben we research voor je gedaan en de kosten voor je op een rijtje gezet (wat je ongeveer kunt verwachten).Prijs zonwering tussen glas

De prijs van zonwering tussen glas verschilt dus, zoals we al benoemden. We vonden online de volgende prijs voor een m2 glas met zonwering (raamdecoratie) ertussen:

  • De goedkoopste verkoper hanteert een prijs van 255 euro 
  • Bij een andere partij kost het glas 300 euro per m2
  • De duurste partij die we vonden hanteert een prijs van 350 euro per m2

Let op dat deze prijzen nog exclusief de montage zijn. Je kunt bij montage wel uitgaan van een prijs van 30 tot zo’n 60 euro per uur, afhankelijk van de vakspecialist.

Duurder in aanschaf, goedkoper in onderhoud

Wanneer je kiest voor zonwering tussen je glas ben je misschien iets duurder uit dan wanneer je beiden los zou kopen, echter is zonwering tussen glas wel een stuk onderhoudsvriendelijker en duurzamer dan wanneer je voor losse raamdecoratie kiest.

Duurder in aanschaf, goedkoper in onderhoud

Normale ‘’zonwering’’ houdt de warmte pas tegen wanneer deze al door het raam is. Voor zonwering in glas geldt dit niet. In dit geval wordt de warmte dus tegengehouden wanneer de warmte zich in het raam bevindt. Hierdoor werkt de zonwering efficiënter waardoor er beter gekoeld wordt. Qua zonwering maakt het echter niet uit of de zonwering tussen het glas zit of aan de binnenkant van het raam.

Prijs normaal glas + zonwering (jaloezieën)

Afhankelijk van het soort zonwering dat je kiest (bijvoorbeeld 25mm of 65mm dikte) wordt de prijs opgemaakt. De prijzen van een degelijke jaloezie beginnen ongeveer op zo’n 85 euro per vierkante meter. 

Voor isolerend glas ben je zo’n 70 tot 200 euro kwijt per m2. Gemiddeld zal dit zo’n 130 euro zijn.

Uiteindelijk ben je dan wel wat goedkoper uit wanneer je beiden bij elkaar optelt. Echter is het natuurlijk wel de vraag wat je precies kwijt gaan zijn aan beide losse onderdelen. Hopelijk hebben we je in ieder geval een impressie kunnen geven de mogelijke prijs van zonwering tussen glas.

Conclusie: is de prijs van zonwering tussen glas goed?

Wanneer we de prijs tussen normaal glas en jaloezieën los bij elkaar optellen dan komen we al op een redelijk bedrag uit per m2. Uiteraard is glas met zonwering daartussen nog wat duurder. 

Echter is het wel zo dat we nog niet goed naar de kwaliteit van het glas hebben kunnen kijken en daarnaast de montagekosten welke mogelijk ook nog twee keer betaald dienen te worden wegens het feit dat er iemand voor de zonwering moet komen en iemand voor het glas.

Ben je op zoek naar een zonwering in Zutphen of omgeving? Dan helpen wij je graag verder.

0575-471403

Maak Afspraak