Zonwering jaren 30 zonwering

Jaren 30 zonwering wint aan populariteit. Jaren 30 zonwering zien we de laatste jaren namelijk steeds vaker terug in ons straatbeeld. Jaren 30 zonwering, en dan wordt met name bedoeld op de kleuren patronen, zijn een prettige soort zonwering waarmee je én de zon weert en je huis visueel een stuk aantrekkelijker maakt. Ideaal toch?

Markiezen worden vaak aangeduid als jaren 30 zonwering omdat dit type zonwering vaak te vinden was aan huizen in deze tijd.

Voordelen jaren 30 zonwering

Veel zonwering zorgt voor bescherming van de enkel de voorzijde. Maar wanneer je kiest voor jaren 30 zonwering / markiezen, dan wordt ook de ruimte die je wil weren tegen de zon beschermd vanaf de zijkanten. Een markies heeft namelijk ook luifels aan de zijkanten in plaats van alleen aan de voorkant ten opzichte van andere zonwering. 

Een ander voordeel van jaren 30 zonwering is dat de zonwering geschikt is voor alle soorten ramen en gevels met daarin ramen die open kunnen. Heb je bijvoorbeeld naar buiten slaande ramen? Met jaren 30 zonwering kan het ramen nog prima naar buiten openslaan zonder dat de zonwering in de weg zit. Dit valt te typeren als een unieke eigenschap van jaren 30 zonwering.

Markiezen kunnen goed tegen de wind. Zo heb je geen problemen wanneer het hard waait in vergelijking met bijvoorbeeld screens die geplaatst worden en waar de wind gemakkelijk onder komt bij harde wind. De harde wind kan leiden tot beschadiging van de zonwering. Iets dat je bij markiezen niet zult hebben. Wanneer het hard waait hoef je je jaren 30 zonwering dus niet in te halen, zoals dat bij andere zonwering wel het geval is.

Een laatste voordeel is dat jaren 30 zonwering het huis voorziet van een zeer karakteristieke tint. De visuele toevoegingen van markiezen zijn dus een groot voordeel, je moet er echter wel van houden. Voor sommige mensen is jaren 30 zonwering gewoon te truttig. Zij hebben liever iets strakkers zoals screens of buitenjaloezieën.

Werden markiezen in de jaren 30 zoveel gebruikt?

De stijl die we veel terugzagen in de jaren 30 is voornamelijk gebaseerd op het verticale strepen patroon. De kleurencombinaties groen-wit en oranje-wit zijn veelvoorkomend. Dergelijke kleurencombinaties geven een florissant beeld dat erg veel vrolijkheid en gezelligheid uitstraalt.

Woon je in de omgeving van Zutphen of de Achterhoek en ben je op zoek naar zonwering voor je jaren 30 woning? Dan kunnen wij je goed van dienst zijn bij Mijnzonweringen. Treffen we je binnenkort?

0575-471403

Maak Afspraak