Zonwering demonteren

In de meeste gevallen helpen we mensen wanneer zij op zoek zijn naar nieuwe zonwering. Naast het geven van advies en het bestellen van de zonwering zorgen we ervoor dat we wanneer de nieuwe zonwering binnen is we deze ook monteren bij de klant.

In sommige gevallen is het echter zo dat de zonwering niet meer voldoet of zwaar verouderd is. We krijgen dan weleens de vraag of we zonwering ook kunnen demonteren bij mensen thuis. 

Alhoewel het geen hogere wiskunde is om een zonwering te demonteren is het wel handig om vantevoren even goed na te denken over hoe je dit proces wil gaan aanpakken. Wanneer je helemaal niet technisch bent dan besteed je het demonteren van de zonwering beter uit aan een specialist zodat je zelf niet voor ongelukken zorgt en het huis heel houdt.

hoe zonwering laten demonteren

Zonwering laten demonteren

Wanneer je hebt besloten om de zonwering te laten demonteren dan is het een goed idee om je te oriënteren op welke partij dit zou kunnen doen. Allereerst kun je misschien bij bekenden eens rondvragen welke bedrijven zij kennen voor het plaatsen van hun zonwering. 

Wanneer je contact hebt met een dergelijke partijke kun je vragen in hoeverre zij ook ervaringen hebben met het demonteren van zonwering en of ze dit werk dan ook uitvoeren.

Indien dit het geval is kun je het betreffende bedrijf vragen of ze langs willen komen voor een check en het inschatten van de situatie. Zo weet jij en weten zij precies hoe de vork in de steel zit en kan er een passende offerte worden opgemaakt. 

Daarnaast kun je meteen een afspraak te maken om ervoor te zorgen dat je weet wanneer de zonwering gedemonteerd kan worden. Wanneer je wil verhuizen of je nieuwe zonwering al besteld hebt kan het fijn zijn om direct een afspraak te maken. 

Gedurende het seizoen zijn partijen die zonwering plaatsen vaak namelijk erg druk. Meestal is het daarom handig om zo vroeg mogelijk je afspraak in te plannen. 

Afhankelijk van wat voor soort zonwering je wil laten demonteren wordt vaak de prijs bepaald. Zo kun je je voorstellen dat voor het verwijderen van één screen minder geld wordt gevraagd dan voor het laten verwijderen van een zonnescherm.

Oude zonwering verwijderen; andere slimme methode

Wil je je oude zonwering (laten) verwijderen maar wil je hier liever geen geld aan uitgeven? Wanneer je oude zonwering nog goed is maar je deze wel wil laten verwijderen dan kun je twee kanten op. 

Je kunt de zonwering, vooral wanneer deze nog goed is, tweedehands aanbieden. Zo kun je de oude zonwering verwijderen samen of laten doen door iemand die de zonwering daarna meeneemt. Scheelt je werk en kan je misschien nog wat geld opleveren.

Wanneer je de oude zonwering wil verwijderen en deze eigenlijk te oud is om nog tweedehands aan te bieden dan zou je ervoor kunnen kiezen om de oud ijzerboer te bellen en de zonwering laten ophalen.

Als je aangeeft dat de oud ijzerboer de zonwering mag komen ophalen en zelf het oud ijzer geld mag houden dan kun je nog wel eens geluk hebben dat de oud ijzerboer de zonwering gratis komt demonteren en meeneemt. In andere gevallen dien je een uurtarief af te rekenen waar vervolgens de oud ijzer opbrengsten van worden afgetrokken.

zonwering laten verwijderen

Zonnescherm laten verwijderen kosten

Wanneer je een zonnescherm wil laten verwijderen dan staan hier in de meeste gevallen kosten tegenover. Hoeveel dat precies is, is de vraag. Het hangt er namelijk nogal vanaf wie de demontage doet. 

Als je er niet veel aan uit wilt geven dan kun je een handige knul in de buurt vragen om de zonwering te demonteren. Dan kun je meestal de kosten wel laag houden en kun je er met zo’n 50 euro vanaf komen. Als je echt een zonweringsbedrijf wil laten komen dan ben je hier vaak wel een uurtarief van zo’n 40 euro aan kwijt. Wanneer ze met z’n 2en twee uurtjes bezig zijn dan ben je al gauw 160 euro aan kosten kwijt.

Zonwering zelf demonteren

Je kunt er uiteindelijk ook zelf voor kiezen om je zonwering te laten verwijderen. Het verwijderen van zonwering vereist wel enige technische kennis en mankracht (wanneer het gaat om zware zonwering als een zonnescherm). 

Qua technische kennis zijn sommige mensen nou eenmaal net wat handiger als andere mensen. Daarom is het wel handig om jezelf van te voren af te vragen of het verwijderen van zonwering een klusje voor jou is of dat je het beter kunt uitbesteden.

Kunnen we je helpen met de demontage van zonwering in de omgeving zutphen? Bel, mail of vul dan het contactformulier in!

0575-471403

Maak Afspraak